Monday, 3 November 2008

Sweet Chilli Crab

ketam

Lauk khas utk my beloved asben. Aku masak okler...cuma tang makan,ada sikit leceh la. Aku bukan allergik kat isi ketam, cuma bibir ni takleh kena kat kulit ketam tu...kalo tak, bertambah 'vogue' la bibir i......so, aku tunggu suami aku suap ler!!! heheheheh

Aku cuma bantai ikut sedap tekak...bahan yg digunakan ialah:

bwg putih
bwg merah
cili kisar
sos tiram
daun kari
kicap manis
gula
garam

Tumis dan goreng cam biasa...ok!

4 comments:

rina said...

agak2 tukar dengan sotong sedap gak ke... sebab saya pn tak mkn incik ketam tu.

Mat Gebu said...

amboi bersuap2 lagik....kelass lah ko makcik temahh...caya lahh!!!

NITA said...

rina,

buleh je kot..aceli selalu wat resepi camtu utk udang.. tukar ketam jer

NITA said...

mat...jeles kerrr?? carik ler org yg nak kena suap...baruko tau nikmatnya! ahaks