Yang ni resepi Nigella Lawson kat Foodnetwork.
Bahan A:
1 keping Salmon fillet (buleh guna apa2 species white fish fillet)
1 sudu teh mixed herb
3 sudu besar lemon juice
- Potong halus2 salmon fillet. Tabur mixed herb, gaul rata & lemon juice. Ketepikan dan perap selama 15 minit. Kemudian tos sehingga air kering.
Bahan B
2 btg daun sup
2 btg daun ketumbar
2 biji cili hijau
- Hiris halus2 kesemua bahan.
Bila ikan dah siap perap dan di tos, masukkan bahan B dan gaul. Gaul sebati dan bubuh garam secukupnya. Salad ikan ni sedap dimakan mcm tu ajer atau makan ala2 mat saleh, dgn tortilla chips. Selamat mencuba!
15 comments:
salam nita... salad ikan camni takyah masak yek...? K.An tak penah cuba lagi..
xyah kak...salmon tu sedap lg mkn mentah
salam,
singgah baca n tgk gmbar makanan..sedapnyer...
yer tak makan salmon.. sedapnyer..
sedapnya salmon.. lagi sdp makan mentah gitu ye? ic...
salam.. hi apa kabar? lama x update.. bz ye?
Hello Nita,
Passing by ... It looks awesome! YUM!
Memang syok kalau bereksperimen masak-masak ni. Kalau rasa salmon mahal sangat ganti je dengan tenggiri. Saya selalu buat dengan dory sejuk beku. Sedap jugak
Lama tak singgah, singgah sekejap tenguk favorite salad saya. Memang sedap
Salam,
Nice food & family blog,
banyak pilihan.
Kalau ada kelapangan singgah diblog saya- bab makan juga.
http://www.mcburnkgkitchen.blogspot.com
salam nita,
wow.bestnye blog u.
i link ur blog to mine eh. tq
regards,
adah
Tak pernah lagi makan salmon mentah. Tapi kalau tengok gambar ni, rasa macam nak cuba makan je.. :D
sedapnye ikan samon.. dah lama x makan : ANEKA RESEPI TERKINI
Terimakasih mba nita , cocok buat pengantin baru gax ni ???
Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.
Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)
Post a Comment