Tuesday, 15 April 2008

Kek Lapis Sindarella

P4160582

(tukar nama kek sbb dah dpt nama baru...)

Mengigau wat kek lapis lagi..kali ni idea hasil cut & paste dari blog kengkawan. Konon kretip ler...ekekekekke! Timasih yer korang bagi idea!! Mintak ampun kalo ter"amik" idea secara x sengaja! Tataw nak bagi nama apa sebab kek ni perisa coklat, stoberi & vanilla. Pulak tu ada buah prune yg disumbat dgn ceri & aprikot pulak tu.. Aku bubuh nama Kek Lapis Sindarella lah..sbb aku suka tgk citer ni, lak tu aku buat kek ni sambil layan citer ni kat TV3.com..apapun tuan director ..mintak izin guna nama yer!!! ekekekeke........jgn claim royalti sudahhh!!

P4160573

Komen kek lapis hasil buatan tgn sendiri kali ni...

agak kering, tak moist mcm kek lapis pandan tu walaupun olah guna resepi tu ajer..mungkin x sabar, buh api mcm nak bakar rumah..nasib baik x hangit u!!! Anyway, I enjoyed myself...siap lukis pattern taw! Oh yer...pattern tu ikut pattern t-shirt pelakon kat tv jer...hahahaha!x senonoh!

Tribute to Mat Gebu utk Resepi asal (dari resepi Kek Lapis Pandan), Kak Rozie utk idea perisa(dia buat perisa strawberry coklat) & Dayang utk idea sumbat menyumbat buah prune tu (dia buat kek Menanti Kasih ada buah prune sumbat cherry)...

Kek ni aku wat suka2 & mkn sendiri...org2 sekitar Sheffield kalo teringin & terasa2 kek lapis kat tekak, bleh tempah kat sini wokey!!..

8 comments:

Dianne said...

samekomm,yoohooo nita,kek lapis 3rasa tu dyg nyer nama,kamu buh nama kek lapis 3 rasa buahan lah,lg cun
keh keh,cantik ler,tahniah yer,pandai wat nih,nak rasa bleh ke? hehehe

Mat Gebu said...

Nita..aku tak puas laa tulis kat chatbox tu..eh lawaaa laaa,whaaaa jelesss nihh.ahaks, kaler stoberi tu cunn kan tak de lah kaler mcm merah iblis ek..

CtNik said...

salam nita,

huhu,makin hebat da..dua kali buat terus ada kek lapis cipataan sendirik..huhu...

chaiyok...chaiyok..pasni leh ambik order utk jiran2 terdekat-

**nanti raya sure berasap dpur org order kek lapis

Dianne said...

keh keh keh ,glemer nama tu ooo sinderela heheehe kan padan dah nama tu,nama 3rasa mcm dah kene jer,sbb ada buahkan hehehehe

NITA said...

ctnik...xdernyer amik order..wat ni pun mcm dah ak meniarap kat dapur dah! ahakss...kalo nak order kena tunjuk rumah kak pah ler!!! sana..sana...boleh orderrr!!! ekekekeke!

NITA said...

dayang, sajer buh nama Sindarella...sbb tgh pebret show!Lepas ni nak buh nama kek tajuk nama2 drama..kek lapis "Susuk'.."Bella"..lagi apa yek?? Tapi , kalo buat ler....ahakss!!

CtNik said...

salam nita

apa salahnya ambi order sekali sekala..kang penat kalau kak pah sorang yg ambik order,kongsi2 gitu.hehe

(jgn mare yek kak pah..wa gurau jerk..hehe)

buat aa kek lapis Spa Q..hehe

Cik Siti Wan Kembang said...

wah..tuan rumah.. org UK semua kaya2 naik scholar hahahha.boleh buat kek lapis byk2. kalau dgn buleh org german order. cantik sungguh. Nama pun glamer giler. Balik mesia nanti ko bukak cawangan jugak ler.. siti tumpang bangga.