Tuesday, 14 October 2008

Yong Tau Fu

yong taufu

Ha...hari ni baru nak "show off" yong tau fu aku. Puas selongkar kat file mana aku simpan. Ini antara menu penghujung puasa hari tu. Mengidam punya pasal, ku usahakan jugak buat yong tau fu nih.Lagi2,kalo org yg duk kat UK ni, susah nak jumpa fishball ke fishcake yg HALAL..sampai la aku jumpa kedai yg jual fishball made in Malaysia..siap logo halal Jakim. So, dgn konfidennya aku pon belilah 2-3 jenis fishcake.

Sos yong tau fu tu amik jer kat Myresepi...KLIK SINI utk rujukan ok!

5 comments:

Roti Arab said...

yang oiiii .... kat UK memang susah nak cari fish ball or fish cake halal .... aku yg kat malaysia ni pun susah ... ada memang byk yg ada logo halal .... cap AAA la tapi semua cha ya nun alif yg buat .... so tak brape konfiden dgn tahap kebersihan ... mungkin laa halal bahan2 tapi tahap kebersihan yg jadi keraguan aku soooo halal pun jadi keraguan aku jugakk laaa bila org cha ya nun alif yg buat niii ... tah-tah dia buat skali tempat dia lapah ba ya ba ye .... tapi kalau kes korang kat sana tu ... kira ok laaa ada halal tu kira belasah je laaa ....

NITA said...

roti arab,

kat sini kami mmg fussy bab halal menghalal nih. Tapi sbb dah takde choice kami hny bergantung pada logo la..dan juga bahan2 yg digunakan tu. Penat membelek dari membeli kat sini ni..tapi, sbb kedai cina tu kedai cina Mesia, aku konpiden sikit sbb ada logo halal JAKIM. Kat Mesia pon kalo ikutkan,dari mana peniaga pasar malam tu dpt stok...kena yakin jer lah gamaknya....heheheheh! InsyaAllah..

shima said...

ouhh tidakkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!
YONG TAU FU ni rasanuerr sejak thn lepas i dok sebut2 nk mkn..tp sampai skrg masih lom masuk perut grrrr sib baiklaaa lg sebulan lebih nk blk masia kompen akan ku balun berpinggan2 bendalah ni

iu @ wid.ayu said...

da 50 lebih kali sy duk intip benda ni.. nk buat tp bahan x cukup.. lg satu sume bhn2 yg terlibat tu mahal..hehe..

akak edit gamba guna ape eh..? jatuh hati sy..hehehe

pearl said...

kat Uk ni, kedai mane jual fishball halal tuh.. kat sheffield ke? leh aa kasi postcode utk satnav ke? kalu ingat :)