Monday 7 January 2008

Pasta Tricolor Le Scott


Nama resepi ni aku reka sendiri sbb pasta tu beli kat Scotland. Cantik pulak rupa dia kann....Aku goreng ala2 Italian fusion gituh...hehehehehe! Tapi...apa kena mengena Italy dgn Scotland yek?? hish...konfiuss....hantam sajalahhhh...
Bahan2:
250 gram Pasta Tricolor or any type of pasta
1 biji bwg besar
3 biji bwg putih
1/2 cawan Olive Oil
1 sudu kecil serbuk lada sulah
1 sudu kecil mixed herb
1 cawan mixed vege
20 ekor udang fresh or any seafood
Garam secukup rasa
3 btg daun coriander (x letak masa ni)
Cara2:
Rebus pasta dlm 7-8 minit. Letak sesudu minyak masak dlm air rebusan utk mengelakkan pasta melekat sesama sediri.
Panaskan Olive oil. Tumiskan bwg putih dan merah yg sudah dikisar. Kacau sehingga naik bau. Kemudian, masukkan udang dan mixed vege. Kacau hingga udang& mixed vege separuh masak. Lepas tu, masukkan pasta yg sudah direbus. Gaul sebati dan masukkan serbuk lada sulah dan mixed herbs. Tak lupa, garam secukup rasa. Last sekali,hiaskan dgn hirisan daun coriander...dannn...siap!!! simple kann!




No comments: