Saturday, 6 September 2008

Portugese Egg Tart

tart

Pemanis mulut selepas berbuka....lagi satu variasi puff pastry.

Bahan:

Puff pastry secukupnya (apa2 jenama - kat Sheffield buleh carik kat Bangla Bazaar jenama Jusrolls)
3 biji telur kuning
1/4 cawan susu segar
1/4 cawan whipping cream/double cream
1/4 cawan gula pasir
1/4 sudu kecil vanilla flavour


Cara2:
Gelek puff pastry sehingga leper. Kemudian bentukkan dlm mould tart. Tekan2 dan ratakan hingga kemas.

Kemudian, satukan semua bahan cecair. Isikan 3/4 dari acuan. Sambil tu panaskan oven 180 darjah celicius. Bakar dlm 20 minit.

3 comments:

Anonymous said...

teringin nak wat egg tart... pastry dia nampak hi-tech je resepinya.. takut mau coba!

Unknown said...

wui..lame aku tingin nak wat egg tart ni feberet aku...bile nak wat ntah!!

deedah said...

tks Nita....boleh guna instant prata tak ?