Sunday, 23 March 2008

Ayam Bakar Madu



Resepi main hantam jer...hasilnyer x mengecewakan!

Bahan2:

1/2 ekor ayam
1/2 sudu kecil serbuk kunyit
1/2 sudu kecil garam
1 sudu besar sos tiram
1 sudu besar madu
1 sudu kecil dried rosemary
Madu untuk melumur secukupnyer

Cara2:
Bersihkan ayam dan kelar sikit part isi tuh. Lumur semua dgn bhn tadi dan perap sekurang2 nyer 4 jam (tp, aku x sempat 4 jam, sbb dah lapor..hahahaha!).
Lepas tu bakar ayam mcm biasa, tp diantara waktu membakar tu, sapu2 kan madu tu ..wat la dlm 2 kali camtu utk menghasilkan ayam yg berkilat dan mengiurkan ok!!

2 comments:

MamaFaMi said...

Sedapnya....

Tina Khalid said...

HM.. DA BUAT DAH.. :) BARU JE TADI.. X PERAP SAMPAI 4 JAM .. 10 MNIT JE SEBAB XDE MASA.. X PLANNING..LAIN KALI PLANNING BAIK2.. TAPI RASE MEMANG MARVELES.. CUME SY TAMBAH SKIT PEPPER JEK UTK RASE MACAM PEDAS2 SKIT.. BLACK PEPPER WILL DO JUGAK..TQ FOR THE RECIPE. MEMANG EXPRESS..