Monday, 21 July 2008

Strawberry Dip Chocolate

stoberi

Ini kes mabuk stoberi ...satu Tinsley pegi serang Norton Stobery Farm Ahad lepas..abis buah2 stoberi kat situ kitorg kerjakan. Ini pun dah ujung2 musim stoberi, tokey ladang tu pun kata..hari Ahad tu la last day dia open utk stoberi picking..lepas tu dia dah nak sembur racun..kasik abis itu pokok! waa...banyak lagi buah2 kat pokok tu..sayang tgk. Yang bestnyer, lepas petik buleh terus ngap kat situ jugak..so, paham2 la org kemaruk stoberi...dah kembung perut tala stoberi baru terhegeh2 konon pegi timbang yg mana kat basket tuh..ceh!

Teringat masa bercinta dulu, tak pernah dpt chocolate stroberi rupa gini. Sedap ker yek?? Selalu nampak mat saleh wat chocolate fondue..tak penah pulak teringin.So, aku pun try la..bukan susah sgt...dan..bukannya sedap giller pun..tp, buleh la! emmm..sedap lagi style aku...stoberi cicah gula! heheheehe!

4 comments:

shima said...

errr ni masuk ladang ni free ko?? ikshhh takkan tokey dia sedekah jekk satu ladang?? adussss napelaaa x habaq awal2 sanggup i dtg nooo demi strawberry itewww...aisehhhh sayangnyerr dia gi racun sume2 tuh...biar jelaaa buah tuh kt pokok..apa salah depa :(

NITA said...

shima,

takdenyer free..lepas ngap2 makan free , balik tu timbang ler...baru bayor. Depa spray sbb musim strawberi tu dah abis..dah xder maknanya pada diorg ..ahaks!

rina said...

kecur air liur tgk stoberi2 ni... dah ler besar... mesti manis2kan...

NITA said...

rina,

manis jugak..masa petik kat stobri farm tu ngap2 yg manis2 jer...agak2 masham sikit, luak balik..hahahahaah!