Thursday, 24 July 2008

Strawberry Cheesecake

merah1

Ni menu utk org yg cuti diet. Mula2 buat cake ni excited abis, kira mcm mencurahkan idea yg berkepuk2 dlm kepala ni. Bila dah abis putar cheese, masuk dlm bekas, buh dlmpeti sejuk...tunggu punya tungguuu...cheesecake aku x keras2, x steady mcm biasa. Aku amik lidi, cucuk bhgn cheese tu..lar...lembik maa!!! dah 3 jam nih!...Aiseyman..mula la mood ilang, idea merapu pulak kuar. Korang tau apa aku buat?? Aku kuarkan adunan cheese tu dari springform tu..aku bancuh balik dgn sesudu besar lagi gelatine.Dah abis buat keje tak senonoh tu, aku boh dlm peti sejuk...aku bior jer sampai besok pagi! Arghhh..malas nak ingat kek tu..menci! So, pagi ni aku pun kuarkan la cik adik ciskek ni..potong la. Nasib baik dia buleh tegak, tp..dah x rupa ciskek aku tgk..mcm jelly strawberry cheese pulak! Hantam sajalahhhh...

Deco tu buat utk mengubat hati yg luka...wuaaaaa!!!

8 comments:

shima said...

ya Allah segala mcm masakan strawberry berderet2 kuar...mak aiii sedapnyerrr cheesecake tuh x nampak pun ruper jelly ;p

psst: byk lg ker balance buah tuh?? try wat bubur pengat pulakk tgk apa jd muahahhahahaaaa

iu @ wid.ayu said...

jadik gak wat ceskek..npk sodap je tu... besh ajer...


sabo2 cuba lagi lenkali kali x puas hati..sttrawbery kan byk lagi..eheheheh

NITA said...

shima,

mmg xder rupa jelly...cuma aceli dia lembik sikit, tak tegap mcm ciskek Secret Recipe..ahakss!!
ni tataw nak wat apa dgn belen stoberi...raso nak wat sabun mandi plak lah!

HAHAHAHAHA..Lawak tensionnn!

NITA said...

iu,

jadikkk ciskek tu..tp, akak tak makan pun...diet2!!!...cet...

diet2 makin naik ada laerrrr...alahaiii!

Cik Puan Kesum said...

pakai jelly apa?kalau vege gel brand supercook tuh memang tak jadik cheesecake ha..lembik..pernh buat dulu..mcm mkn ice cream lembik!

kalau kt msia,leh belasah gelatin halal tuh.

NITA said...

cik kesum,

ai pakai gelatine Nona..import mari wo! tp, lembik jugak..nanti wa post mortem. Yg vege gel tu jgn harap ler..nyampah aku! wat x penah jadiknyer!

Cik Puan Kesum said...

nape ek..jadi lembik ke tak sesuai dgn whipping cream,or whipping tak cukup stiff peak kot..(hish2..pandai2 aku ni..saje nk kasik ko pening kapla..haha..)vege gel tuh memang le...hampagas...huhu...

**pasni kena pakai agar2 tahil ni.hihi..**

NITA said...

uik..cik puan kesum dah kuarkan skill2 mengeraskan ciskek yg lembik...timacih yek! nanti akan ku keraskan whipping cream itu sekeras2nyer..ahaks!